IMG_6704 (1) (1).jpeg

Fødsels- og foreldreforberedende parkurs

I dette kurset får du hele pakken. God, nyttig og anvendelig kunnskap, samt praktiske øvelser som gir deg som gravid mer bevegelighet og komfort i graviditeten. Du får det optimale utgangspunktet for en enklest mulig fødsel. Kurset gir også flere verktøy som både du og partner kan bruke, både i svangerskapet og fødselen. Dere får grundig kunnskap om deres nyfødte baby for en trygg start på foreldrelivet. 

Dato og påmelding

Jordmor Dorte og doula og ammeveileder/IBCLC Monica kombinerer sin ekspertise for at du og din partner, skal føle dere trygge, forberedt og omfavnet i den viktigste og største begivenheten i deres liv. 

I kurset får dere kunnskap om den gravide kroppen, og fødselens fysiologi og faser. Praktisk øvelse i fødestillinger, bevegelse, gravid- og fødselsmassasje, smertelindrende teknikker, bruk av pust i fødsel og mye mer. Monica og Dorte vil veilede hvert enkelt par individuelt og vi har god tid til tilpasninger. Kurset er delt opp i grunnleggende fødselsforberedelse, teori og praktiske øvelser på dag 1, på dag 2 jobber vi videre med flere praktiske øvelser og oppsummerer teori og på siste dag får dere grundig amme-og barselforberedelse. 

Komplett amme- og barselkunnskap med ammeveileder og IBCLC Monica. 

Du lærer hvordan du kan tilrettelegge for smertefri ammestart, hvordan få nok melk til babyen din, ulike ammestillinger og teknikker. Du lærer om den nyfødte babyen. Hva du kan forvente av søvn, behov og hvordan babyer viser sitt unike språk og individuell personlighet. 

Gina (37):“Gjennom kurset ble fødselen et tydeligere felles prosjekt, ikke bare noe mor skal gjøre. Det tror vil komme til å bety mye og gi en enorm trygghet til begge når tiden er inne.”

Dette er et komplett kurs med alt du trenger å vite før du går en ny og spennende tid i møte. 

Kurset består av:

  • Dag 1: Grunnkurs
  • Dag 2: Partner lærer enkel gravid- og fødselsmassasje (fantastisk for oxytocin,smertelindring og avspenning i graviditet og i fødsel) og flere øvelser/posisjoner for graviditet og fødsel for mer komfort i graviditet, bevegelig bekken og til bruk i fødselen. 
  • Dag 3: Amme- og barselforberedelse

(Har du vært med på grunnkurs før eller ønsker kun en av dagene? Ta kontakt for pris og påmelding)

Pris:

2895,-/par

Om kursholderne: 

Dorte har jobbet som jordmor i 20 år på føde- og barselavdelingen og er en av få jordmødre med unik kompetanse og erfaring innenfor ultralyd i svangerskapet. Hun har videreutdanning i akupunktur i graviditet, fødsel- og barseltida, er kursleder for babymassasje og ammeveileder. I 2022 har hun tatt mastergrad i jordmorfag.

Dorte elsker å jobbe med gravide og dens partner, og ønsker å gi dere den kunnskapen dere trenger for å få en god og trygg fødselsopplevelse. 

Monica er utdannet sykepleier med 10 års bakgrunn fra føde- og barselavdeling på St. Olavs Hospital. Hun har videreutdanning i amming fra Oslo universitetssykehus og sertifisert IBCLC/laktasjonsspesialist. Hun studerer til å bli doula på den norske doulaskolen og har fokus på det normale, naturlige fødselsforløpet og at den fødende skal føle seg trygg, sett og få en fødsel og barseltid på hennes premisser. Hun er sertifisert NBO (newborn behavioral observation) som handler om å se det unike spedbarnet og samspillet mellom foreldre og baby. 

Monica brenner for at du skal få en god og trygg fødselsopplevelse og barseltid og at du skal få informasjonen som trengs for å ta egne valg som passer for deg. 

Både Monica og Dorte har kurs i spinning babies® og underviser ut fra forståelsen om bevegelighet og forberedelse av kroppen, for å tilrettelegge for et mer behagelig svangerskap, en optimal posisjon for babyen og enklest mulig fødsel. 

Dato og påmelding