IMG_6704 (1) (1).jpeg

Fødsels- og foreldreforberedende kurs

For den gravide og hennes fødepartner (fødepartner er den den gravide velger å ha med seg i fødsel)

Påmelding

Jordmor Dorte og doula og ammeveileder/IBCLC Monica kombinerer sin ekspertise for at du og din partner, skal føle dere trygge, forberedt og omfavnet i den viktigste og største begivenheten i deres liv. 

Gjennom åtte timer over to kvelder og en dag får dere kunnskap om den gravide kroppen, fødselens fyisologi og faser og praktisk øvelse i fødestillinger, gravid- og fødselsmassasje, smertelindrende teknikker, bruk av pust i fødsel og mye mer. Monica og Dorte vil veilede hvert enkelt par individuelt.

Du får også komplett ammeforberedende kunnskap med ammeveileder og IBCLC Monica. Du lærer hvordan du kan tilrettelegge for smertefri ammestart, hvordan få nok melk til babyen din, ulike ammestillinger og hvordan forebygge og behandle vanlige utfordringer. Du får også innføring i ulike hjelpemidler. Kan du ikke eller ønsker ikke å amme? Da får du selvfølgelig veiledning i flaske og MME med jordmor Dorte. 

  • Du lærer om den nyfødte babyen. Hva du kan forvente av søvn, behov og hvordan babyer viser sitt unike språk og individuell personlighet. 
  • Dette er et komplett kurs med alt du trenger å vite før du går en ny og spennende tid i møte. Velkommen til oss! 
  • Det blir en lengre lunsjpause med enkel servering av nøtter og frukt. 

Kursets datoer og innhold:

  • Torsdag 8. juni kl. 18:00-20:00 (fødselens fysiologi og nyttig teori rundt fødsel)
  • Lørdag 10. juni 12:00-18:00 (praktiske øvelser og teori)
  • Onsdag 14. juni 18:00-20:00 (ammeforberedelse og den nyfødte babyen)

Om kursholderne: 

Dorte har jobbet som jordmor i 20 år på føde- og barselavdelingen og er en av få jordmødre med unik kompetanse og erfaring innenfor ultralyd i svangerskapet. Hun har videreutdanning i akupunktur i graviditet, fødsel- og barseltida, er kursleder for babymassasje og ammeveileder.

I 2022 har hun tatt mastergrad i jordmorfag.

Dorte elsker å jobbe med gravide og dems partner og ønsker å gi deg/dere den kunnskapen dere trenger for å en god og trygg fødselsopplevelse. 

Monica er utdannet sykepleier med 10 år bakgrunn fra føde- og barselavdeling på St. Olavs Hospital. Hun har videreutdanning i amming fra Oslo universitetssykehus og sertifisert IBCLC/laktasjonsspesialist. Hun studerer til å bli doula på den norske doulaskolen og har fokus på det normale, naturlige fødselsforløpet og at den fødende skal føle seg trygg, sett og få en fødsel og barseltid på hennes premisser. Hun er sertifisert NBO (newborn behavioral observation) som handler om å se det unike spedbarnet og samspillet mellom foreldre og baby. 

Monica brenner for at du skal få en god og trygg fødselsopplevelse og barseltid og at du skal få informasjonen som trengs for å ta egne valg som passer for deg. 

Påmelding