Smittevern på trening

79115A6A-8312-4FDD-926D-2AA7DA797DAC_1_201_a (2).jpeg

Velkommen på trening jenter! 

Med grundig renhold, smitteverntiltak og rutiner gitt av Folkehelseinstituttet vil du trygt kunne trene hos oss

Du skal lese og følge dette for å kunne delta:

  • Kun trene hvis du er helt symptomfri for luftveisinfeksjon. 
  • Avvent 10 dager dersom du har vært i utlandet. 
  • Vis hensyn hold avstand på minimum 1 meter, 2 meter ved tyngre aktivitet. 
  • God håndhygiene – husk å vaske hendene godt før, under og etter trening.
  • Alle SKAL registrere armbånd på vei inn i treningsavdelingen. 
  • God apparat- og utstyrshygiene – husk å vaske av utstyr etter bruk.
  • Du må medbringe egen ren håndduk.
  • Dersom du ikke har behov for garderobe anbefaler vi at du skifter/dusjer hjemme, men kan benyttes hvis avstandskrav på minst 1 meter og andre smittevernråd følges.
  • Unngå kødannelse utenfor salen mens du venter på timen, vent gjerne i loungen. 
  • Booke deg kun på de gruppetimene du faktisk planlegger å delta på. Siden vi nå har større begrensinger på antall personer, er det spesielt viktig at du kun booker deg på de timene du faktisk planlegger å delta på, og booker deg av senest en time før om du ikke kan delta likevel. Vanlige bookingregler gjelder fremdeles, og 50,- gebyr blir belastet om plassen ikke brukes.

Timeplan

Bli medlem

Vanlige spørsmål: 

Må man booke tid for egentrening? 

Du trenger ikke booke tid for egentreningen, men vi har et maksantall på 16 stk i egentreningsavdelingen. Heldigvis har vi to saler som også kan benyttes dersom disse står ledig. Armbåndet skal registreres hver gang. 

Er barnepassen åpen? 

Ja! Vi kan gledelig informere om at barnepassen er åpen med godt smittevern ivaretatt. Booking vil foregå som vanlig, men det er et begrenet antall plasser. 

Vil gruppetimene blir annerledes enn før? 

Ja, du vil merke en liten forskjell her. Med bl. a færre deltagere på hver gruppe for å opprettholde avstandskravet. Vi vil heller ikke gjøre partnerøvelser, ta "high fives" og slikt. Den sammen rå energien og treningsgleden vil absolutt være til stede. Siden vi nå har større begrensinger på antall personer i lokalet, er det spesielt viktig at du kun booker deg på de timene du faktisk planlegger å delta på, og booker deg av senest en time før om du ikke kan delta likevel. 

Brev fra Mona og Simone

Kjære medlemmer, følgere og andre som leser denne teksten ❤️ 

Det er mange som nå er usikre på om treningssentrene får drifte som normalt etter gårsdagens pressekonferanse. Det vi kan informere om er at det ikke har kommet nye tiltak i Trondheim for vår bransje enda. 

Vi vil påpeke at det er ekstremt lav smittespredning i treningsbransjen. Totalt på treningssentre i Norge har det vært 8 millioner besøkende siden gjenåpningen i juni (tall fra Virke trening), kun ett smittetilfelle kan spores tilbake til senter (to personlige trenere smittet hverandre, men ingen andre/ikke noe videre smitteutbrudd). Ingen andre smittetilfeller som sentrene har blitt varslet om kan spores tilbake til senter, men til arbeidsplass, private sammenhenger, mm. I Europa er smitterisikoen også svært lav på treningssentre, se rapport her.

Vi slår et slag for viktigheten av åpne sentre for folkehelsen, det er TRYGT å trene på treningssentre så lenge alle overholder de smittevernregler som er satt.

Vi er en viktig næring med mange arbeidsplasser, som legger ned en stor innsats for at vi alle skal kunne trene trygt, selv midt i en pågående pandemi. Vi vil unngå en ny nedstenging, og kan gjøre en rekke nye smitteverntiltak for fortsatt å kunne holde åpent. 

Vi har strenge avstandsregler implementert allerede, sammen med strenge tiltak for renhold og antallsbegrensninger. Vi reduserer nå antall på alle gruppetimer ytterligere, og markerer opp plassene på nytt. For den kommende uken setter vi nå opp flere bonustimer, disse legges ut forløpende og er uthevet i timeplanen. 

Våre ansatte tar dette på største alvor, og vi har ekstra bemanning for å ivareta smittevernhensynene på aller beste måte. Vi har via våre medlemssystemer også gode smittesporingsrutiner. 

Fysisk aktivitet er viktig for å ta vare på og for å bedre den psykiske og fysiske helsen vår. La treningsbransjen få fortsette å være en viktig pådriver for god fysisk og psykisk helse 🙏