Smittevern på trening

_5D_9257 (1).jpgDiagnostisk ultralyd

Vår nyeste tilskudd er fysioterapeut Aina Halvorsen som har videreutdanning i ultralyd undersøkelser og ultralydveiledete injeksjoner.

Les om fysioterapeut Aina

En ultralydundersøkelse er en rask og smertefri undersøkelse som pasientvennlig og uten strålebelastning. Dette gir oss, i samsvar med en god klinisk undersøkelse, mulighet til å sette en mer presis diagnose.

Hva er diagnostisk ultralyd?

Ultralydbilder dannes ved at en håndholdt probe sender ut lydbølger. Når disse lydbølgene treffer muskler, sener, bein, vann og andre vevstyper så lages det et ”ekko” avhengig av hvilken vevstype som treffes. Disse ekkoene fanges opp av proben, og det kan dannes et ultralydbilde på skjermen. Refleksjon fra bein blir hvitt, mens væske er sort. Andre vevstyper får forskjellige gråtoner. Diagnostisk ultralyd gir en meget god detaljoppløsning, og egner seg godt til å diagnostisere skader rundt ledd, i leddbånd, sener, muskler og slimposer.

Ultralyd kan blant annet påvise sykdom og skader i muskel- og skjelettsystemet som tendinopatier (fortykket og irriterte sener også kjent som senebetennelse), kalkdannelser i muskler eller sener, rupturer (avrivninger i sener, ligamenter eller muskler), blødninger, hevelser og slimposeirritasjon.

Dynamisk undersøkelse:

En ultralydundersøkelse gir muligheten til å vurdere ledd, muskler, sener og andre strukturer under bevegelse. Dette kalles en dynamisk undersøkelse. 

Den store fordelen med dette er anledningen til å vurdere funksjonen i området og til de aktuelle strukturene. Ultralyd er i dag den eneste av de radiologiske teknikkene som kan utføres dynamisk med vurdering av muskler, ledd, sener og slimposer under bevegelse. 

Metoden har ingen kontraindikasjoner, og er egnet for blant annet pasienter som ikke kan gjennomføre MR-undersøkelser av grunner som klaustrofobi, metalimplantater, pacemaker med mer. 

Under ultralydundersøkelsen vil man alltid sammenligne med den friske siden for å vurdere om eventuelle funn er relevante eller ikke.

Ultralyd og rehabilitering:

Ultralyd kan også benyttes til å vurdere effekten av behandlingen. Et eksempel på dette er ved langvarige plager i sener. Gjennom behandlingsforløpet kan ultralyd avdekke om senen blir ”friskere” ved at den blir ”slankere” og at innvekst av blodkar forsvinner. På den måten kan man identifisere om det er behov for endring av behandlingsmetoden, avhengig av om det er fremgang eller ikke.

Ultralyd kan også brukes rent funksjonelt. Det vil si at man for eksempel kan se hvordan muskler aktiveres eller ikke aktiviseres når man gjør ulike øvelser. Dette brukes blant annet i forbindelse med behandling av langvarige ryggplager, der ryggmuskulaturen ofte har nedsatt funksjon.

Fordeler:

 • Ultralyd er kostnadseffektivt og uten bivirkninger
 • Gullstandard for undersøkelse av seneplager
 • Den eneste billeddiagnostiske undersøkelsen som kan gjøres dynamisk, noe som gir en unik mulighet til å vurdere funksjonen i området
 • Effekten av behandlingen og skadeforløpet kan evalueres fortløpende og nødvendig tiltak kan iverksettes raskt ved behov
 • Mulighet for å sammenligne skadet side med frisk side
 • Kort ventetid på undersøkelsen

Begrensninger: 

 • Veldig avhengig av undersøkerens kompetanse
 • Patologi i benstrukturer og inne i ledd kan ikke visualiseres på ultralyd, om en struktur ikke kan fremstilles optimalt eller man har mistanke om en annen underliggende årsak til en plage henvises du videre til røntgen, CT eller MR.

Ved spørsmål eller ønske om time ta gjerne kontakt med meg: aina@houseoffemme.no 

Timebooking

Dette skjemaet er kun en forespørsel. Du vil bli kontaktet av oss innen kort tid. Vi er også tilgjengelig på telefon 73 91 21 00, eller du kan bruke online booking.

gjp2MffvQ4GXc15SG0elZw.jpg

Prisliste

Visste du at din helseforsikring kan benyttes hos House of Femme? 

Stadig flere bedrifter velger å tegne helse-/behandlingsforsikring for sine ansatte. Dette sikrer rask undersøkelse og riktig behandling ved sykdom eller skade, noe som kommer både de ansatte og bedriften til gode.

Helseforsikringen dekker undersøkelse og behandling hos kiropraktor, fysioterapeut eller legespesialist. Den dekker også billeddiagnostisk utredning (MR, røntgen CT og ultralyd) dersom dette er nødvendig.

House of Femme har et godt samarbeid med alle de store aktørene som leverer denne type forsikring.

 • Falck Helse
 • Nordic Netcare (Vertikal Helse)
 • Storebrand
 • Fremtind