ammeveileder

Ammeveileder

Ammeproblemer kan oppstå til alle døgnets tider. Du kan derfor få veiledning både på dag, kveld og helg hos vår ammeveileder Monica

Når du har en nyfødt og sliter med amming, kan det være vanskelig å komme deg ut døra. Monica tilbyr derfor veiledning over telefon, videosamtale og hjemmebesøk så vel som å ta dere i mot ved klinikken.

Det er viktig å støtte instinktiv omsorg og bruke foreldrenes ressurser. All veiledning er tilpasset deg og familien din.

_AOE0118-Edit (1).jpg

Les om ammeveileder Monica

Barselpakke 1

Amme- og barselforberedende kurs

Du får tilsendt mal og forslag til innhold til barselbrev

1,5 time hjemmebesøk på  dag 1-3

1,5 time hjemmebesøk på dag 5-7

Telefonisk kontakt gjennom hele den første uken. 

Barselpakke 2

Amme- og barselforberdende kurs

30 min videoveiledning: forberedende og barselbrev

1 time videoveiledning på dag 1-3

1 time videoveiledning på dag 5-7’

Telefonisk kontakt gjennom hele den første uken

Barselpakke 3

Amme- og barselforberedende kurs

 1,5 time hjemmebesøk dag 1-7

Telefonisk kontakt gjennom hele den første uken

Barselgruppa(5-10 stk)

Helt egen time på zoom, hjemme eller på House of Femme for hele barselgruppa (eller kanskje allerede i graviditeten?). Dere kan sende inn ønsker for tema på forhånd og stille spørsmål underveis. 

Tema kan være: Søvn, amming/ammeforberedende, fast føde, jobbstart, ammeslutt, flaskemating, hjelpemidler. Dette kombinerer vi gjerne med litt babygym.

Timebooking

Dette skjemaet er kun en forespørsel. Du vil bli kontaktet av oss innen kort tid. Vi er også tilgjengelig på telefon 971 77 852, eller du kan bruke online booking.

Hva kan ammeveilederen hjelpe deg med?

 • Amme- og barselforberedende kurs og/eller individuell kartlegging:
  Jeg tilbyr både amme- og barselforberedende kurs og individuell kartlegging av tidligere ammeproblemer og råd mtp. hvordan dette kan kan gjøres mer hensiktsmessig neste gang. Sammen lager vi en plan og et barselbrev du kan ha med deg på sykehuset. 
 • Veiledning god ammestart: 
  Jeg veileder deg til en smertefri og god ammestart. 
 • Ammeutfordringer: 
  Det kan oppstå spørsmål og større eller mindre problemer gjennom hele ammeperioden. Jeg tilbyr veiledning tilpasset deg/dere og barnet ditt gjennom hele perioden. 
 • Trygghetsveiledning: 
  Overgang til fast føde, nattamming, søvn, jobbstart og ammeslutt. Jeg kan veilede deg gjennom små og store spørsmål. 
 • Amming og tidligere operasjoner, utfordringer og/eller medisiner: 
  Du kan amme til tross for brystreduksjon, brystforstørrelse og annet. Dette kan kreve individuell veiledning og tilpasning. Visste du at du faktisk kan amme selv om du bruker medikamenter? De aller fleste medikamenter er forenlig med amming. 
 • Bruk av hjelpemidler: 
  Jeg gir deg veiledning og tilpasning i bruk av hjelpemidler. Flaske, kopp, hjelpebryst, brystpumpe, ammeskjold. Jeg gir deg også informasjon om trygg oppbevaring og oppvarming av morsmelk.

Online kurs:

Vi tilbyr to unike kurs for denne perioden. Begge kursene er nettbasert og du kan se de hvor som helst og når som helst. Har du ikke mulighet til å se live? Fortvil ikke, du kan se kursene senere og du kan se det om og om igjen - om du vil. Amme- og barselforberdende kurs er tilgjengelig i 6 uker og Barselbobla er tilgjengelig i 4 uker. Dersom du blir med live, har du også mulighet til å stille spørsmål underveis og etterpå. 

Kursene ledes av vår ammeveileder Monica. Monica er utdannet sykepleier med videreutdanning som ammeveileder.Hun har jobbet på barselavdelingen på St.Olav de siste 9 årene. Hun har gjennomført kurset “Hvordan fremme god søvn og forebygge søvnvansker hos spedbarn” og “Spisevansker hos sped- og småbarn”.

Hun er i tillegg mamma til Ludvig og har 2 års ammeerfaring selv.