ammeveileder

Ammeveileder

Ammeproblemer kan oppstå til alle døgnets tider. Du kan derfor få veiledning både på dag, kveld og helg hos vår ammeveileder, Monica. Når man har en nyfødt og sliter med amming, kan det være vanskelig å komme seg ut døra. Monica tilbyr derfor veiledning over telefon, videosamtale og hjemmebesøk så vel som å ta dere imot ved klinikken.

_AOE0118-Edit (1).jpg

Les om ammeveileder Monica

Hvilken informasjon får jeg på ammekurset?

Er du gravid og ønsker å amme? Mange tenker at amming er naturlig og at det derfor går av seg selv. Det kan derfor komme som et sjokk når mor (og partner) oppdager at det er mye vanskeligere enn antatt og at det krever mye av alle tre. Ammekurset kan bidra til å gi dere realistiske forventninger av ammingen de første ukene. En god ammestart begynner rett etter fødsel og god informasjon og forberedelse kan bidra til å gi deg og barnet ditt den beste mulige starten.
Dere får grunnleggende informasjon gjennom teori, demonstrasjon med dukke og korte filmsnutter.

Tema på kurset: 

 • Den første ammingen etter fødsel
 • Betydningen av hud-mot-hud kontakt
 • Barnets behov og signaler de første ukene
 • Ammestillinger og dieteknikk
 • Hvordan legge til rette for god melkeproduksjon og opprettholde den
 • Partnerens rolle og hvordan han/hun kan hjelpe den ammende mor
 • Vanlige utfordringer og hvordan forebygge dette

I tillegg til dette får du treffe andre gravide og vi kan snakke sammen om forventninger. Dere får også mulighet til å stille spørsmål på slutten av kurset.

Hvor mange konsultasjoner er vanlig?

Dette er veldig avhengig av situasjonen, men mye kan løses på ett møte og det er ofte små endringer som skal til.
Monica ringer alltid etter veiledning for å følge opp.

Timebooking

Dette skjemaet er kun en forespørsel. Du vil bli kontaktet av oss innen kort tid. Vi er også tilgjengelig på telefon 971 77 852, eller du kan bruke online booking.

Hva kan ammeveilederen hjelpe deg med?

 • Ammeforberedende kurs og/eller individuell kartlegging
  Monica tilbyr både ammeforberedende kurs, og individuell kartlegging av tidligere ammeproblemer og råd om hvordan dette kan kan gjøres mer hensiktsmessig neste gang.
 • Amming og tidligere operasjoner, utfordringer og/eller medisiner
  Du kan amme til tross for brystreduksjon, brystforstørrelse og annet. Dette kan dog kreve individuell veiledning og tilpasning. Visste du at du faktisk kan amme selv om du bruker medikamenter? De aller fleste medikamenter er forenlig med amming.
 • Amming og bruk av hjelpemidler
  Dersom du bruker hjelpemidler når du drar hjem fra barselavdelingen kan Monica gi tilpasset veiledning i forhold til overgang til kun brysternæring eller veilede i videre bruk. Du vil også få tips og råd i forhold til flaskemating, oppbevaring og rengjøring av utstyr samt oppbevaring og tilberedning av MME (morsmelkerstatning) eller pumpemelk.
 • Veiledning god ammestart
  Når dere kommer hjem fra barselavdelingen kan det være mange spørsmål og eventuelle problemer som melder seg. Dere kan ha behov for veiledning, svar og ikke minst støtte i denne krevende perioden.
 • Senere utfordringer
  Det kan oppstå spørsmål og større eller mindre problemer gjennom hele ammeperioden. Monica tilbyr veiledning tilpasset deg/dere og barnet ditt gjennom hele perioden.
 • Overgang til fast føde
  Hvor lenge kan jeg amme? Når kan vi gå over til fast føde? Hvor lenge skal jeg amme i tillegg? Hvordan kan jeg avslutte ammingen? Monica tilbyr hjelp med overgang til fast føde.
 • Veiledning ved ammeslutt
  Amming kan være svært utfordrende og noen kan velge å avslutte av ulike grunner. Monica kan bidra med å støtte avgjørelsen, råd i forhold til å stoppe melkeproduksjon, samt veiledning i overgang til flaske og MME.