ammeveileder

Ammeveileder

Ammeproblemer kan oppstå til alle døgnets tider. Du kan derfor få veiledning både på dag, kveld og helg hos ammeveileder Monica.

Når du har en nyfødt og sliter med amming, kan det være vanskelig å komme deg ut døra. Monica tilbyr derfor veiledning over telefon, videosamtale og hjemmebesøk i tillegg til konsultasjon ved klinikken.

Det er viktig å støtte instinktiv omsorg og bruke foreldrenes ressurser. All veiledning er tilpasset deg og familien din.

Hva kan ammeveilederen hjelpe deg med?

Amme- og barselforberedende kurs og/eller individuell kartlegging:
Ammeveilederen tilbyr både amme- og barselforberedende kurs og individuell kartlegging av tidligere ammeproblemer og råd mtp. hvordan dette kan kan gjøres mer hensiktsmessig neste gang. Sammen lager dere en plan og et barselbrev du kan ha med deg på sykehuset. 

Veiledning god ammestart: 
Ammeveilederen hjelper deg med en smertefri og god ammestart. 

Ammeutfordringer: 
Det kan oppstå spørsmål og større eller mindre problemer gjennom hele ammeperioden. Ammeveilederen tilbyr veiledning tilpasset deg/dere og barnet ditt gjennom hele perioden. 

Trygghetsveiledning: 
Overgang til fast føde, nattamming, søvn, jobbstart og ammeslutt. 

Amming og tidligere operasjoner, utfordringer og/eller medisiner: 
Du kan amme til tross for brystreduksjon, brystforstørrelse og annet. Dette kan kreve individuell veiledning og tilpasning. Visste du at du faktisk kan amme selv om du bruker medikamenter? De aller fleste medikamenter er forenlig med amming. 

Bruk av hjelpemidler: 
Ammeveileder hjelper med råd og tilpasning i bruk av hjelpemidler. Flaske, kopp, hjelpebryst, brystpumpe, ammeskjold. Du får også informasjon om trygg oppbevaring og oppvarming av morsmelk.

Barselgruppe (5-10 stk)

Helt egen time på zoom, hjemme eller på House of Femme for hele barselgruppa (eller kanskje allerede i graviditeten?). Dere kan sende inn ønsker for tema på forhånd og stille spørsmål underveis. 

Tema kan være: Søvn, amming/ammeforberedende, fast føde, jobbstart, ammeslutt, flaskemating, hjelpemidler. Dette kombinerer vi gjerne med litt babygym.

Timebooking

Dette skjemaet er kun en forespørsel. Du vil bli kontaktet av oss innen kort tid. Vi er også tilgjengelig på telefon 971 77 852, eller du kan bruke online booking.

Les om ammeveileder Monica

Pris ammeveileder

Kurs: 

Vi tilbyr tre unike kurs for denne perioden: Amme- og barselforberedende kurs og barselbobla. 

Barselbobla er et nettbasert kurs og du kan se de hvor som helst og når som helst. Har du ikke mulighet til å se live? Fortvil ikke, du kan se kurset  senere og du kan se det om og om igjen - om du vil. Du har tilgang til kurset i 4 uker.  

Amme- og barselforberdende kurs, samt helgekurset fødsel- og foreldreforberedende kurs foregår på House of Femme.

Kursene ledes av ammeveileder Monica. Monica er utdannet sykepleier med videreutdanning som ammeveileder og er en av få i Norge som er sertifisert IBCLC (Board Certified Lactation Consultant). Hun har jobbet på barselavdelingen på St.Olav siden 2012. Hun har gjennomført kurset “Hvordan fremme god søvn og forebygge søvnvansker hos spedbarn” og “Spisevansker hos sped- og småbarn”. Hun er også sertifisert NBO (newborn behavioral observation) som handler om å se babyens unike kompetanse og personlighet og styrke samspillet mellom baby og foreldre. 

Hun er i tillegg mamma til Ludvig og Linus.