IMG_5226 (1).jpeg

Fysioterapi bekkenbunn

25 % av norske kvinner har stressinkontinens, og så mye som 20 % opplever smerter under samleie. Likevel tar det i gjennomsnitt syv år før kvinner søker hjelp for disse problemene, og mange vet ikke at det finnes god og effektiv hjelp å få

Problemer relatert til bekkenbunnen kan utarte seg på ulike måter, og det rammer toppidrettsutøvere, unge kvinner, voksne kvinner, og kvinner i graviditet og etter fødsel. Ta tak i dag, ikke la dine problemer fra underlivet sette begrensinger i hverdagen lenger. 

Vi har fysioterapeuter med spesialkompetanse på bekkenbunnen. 

Hva behandler bekkenbunnsfysioterapeutene?

  • Inkontinens (også kalt lekkasjer. Både stress-, urge-, blandings- og analinkontinens)
  • Underlivsprolaps (også kalt fremfall. Har du kjent på en tyngdefølelse eller åpenhet nedentil kan dette være årsaken)
  • Smerteproblematikk som vulvodyni, vagnisme, og vestibulitt
  • Etterkontroll fødsel med jordmor og fysioterapeut

Hvordan foregår en undersøkelse av bekkenbunnen hos fysioterapeut? 

Undersøkelsen starter med en god samtale og nødvendig informasjon om problematikken. Deretter gjøres ofte en vaginal undersøkelse. Undersøkelsen ligner litt på den du gjør hos gynekologen, men den er aldri smertefull og vi bruker ikke instrumenter slik gynekologen gjør. Undersøkelsen har som mål å kartlegge din tilstand og alvorlighetsgrad, slik at korrekt diagnose kan settes, og behandlingen kan planlegges og tilpasses deg ut ifra dette. 

I noen tilfeller kan det være nødvendig å utsette undersøkelsen dersom du har store smerter eller selv ønsker dette. Menstruasjon eller graviditet er ingen begrensing for å få gjort en god undersøkelse. Etter fødsel venter vi seks uker før det kan tas en vaginal undersøkelse. 

Timebooking

Dette skjemaet er kun en forespørsel. Du vil bli kontaktet av oss innen kort tid. Vi er også tilgjengelig på telefon 73 91 21 00, eller du kan bruke online booking.

Les mer om terapeutene

Prisliste

Hvilke resulater kan jeg forvente? 

Det avhenger av hvilken problematikk du har, samt egeninnsats og mulighet til å gjøre en endring hjemme. 

Trenger jeg henvisning? 

Hos oss trenger du ikke henvisning, og du slipper også ventetiden da House of Femme er privat.