psykomotorisk fysio (1).jpg

Psykomotorisk bevegelsesgruppe 

I psykomotorisk bevegelsesgruppe vil vi dedikere timen til å være oppmerksomt tilstede i vår egen kropp i bevegelse

Vi vil bruke stort sett hele timen på øvelser som fremmer avspenning, sirkulasjon og pust. I bevegelsesgruppa søker vi hele tiden etter å være oppmerksomme på vår egen kropp, og lære oss å registrere dens signaler om hvordan det kjennes godt ut å bevege seg. Budskapet er:” Hvordan vil JEG bevege meg”, ikke ”gjør jeg det riktig?” 

Vi vil jobbe med ulike former for pusteøvelser, avspenningsøvelser og generell gjennombeveging av kroppens små og store deler i ulike utgangsstillinger. Du kan forvente å lære deg gode måter å påvirke stress, pust, muskelspenninger og smerter på gjennom de ulike øvelsene. 

Noe undervisning, om blant annet nevrofysiologisk stressrespons, pust, bakkekontakt og balanse vil inngå i timene.

Dette kurset passer for deg som: 

  • Ønsker å lære teknikker for å redusere kroppens stressrespons
  • Har muskelspenninger og smerter som du ønsker å finne gode øvelser for å lindre
  • Opplever pustebesvær og vil finne gode øvelser for å roe pusten din
  • Ønsker å få bedre kontakt med kroppen din
  • Ønsker å kjenne deg tryggere og stødigere i din egen kropp
  • Ønsker å få et raust og omsorgsfullt forhold til din egen kropp

Tid og pris:

Onsdager 18:00 – 19:00

Oppstart: Nytt kurs kommer

Går over 7 uker, 60 min varighet

Pris: 2000,- for medlemmer, 2400,- for ikke-medlemmer

Påmelding

Hva er psykomotorisk fysioterapi?

Psykomotorisk fysioterapi er en behandlingsform der fokuset ligger på bevisstgjøring og endring av kroppens spenningsmønster, pustemønster og bevegelsesmønster. I psykomotorisk fysioterapi ønsker man å oppnå økt kontakt og fortrolighet med sin egen kropp, og med det utgangspunktet skape endringer i kroppens reaksjonsmønster. 

Mange oppsøker psykomotorisk fysioterapi på grunn av en opplevelse av kroppslig stress. Dette kjenner man kanskje i form av muskelspenninger, indre uro, søvnvansker, pustebesvær, smerter, uvelhet og utmattelse. Kanskje har man et vanskelig forhold til sin egen kropp, og strever med mat og vekt. Noen har med seg traumatiske opplevelser fra tidligere i livet, som på ulike måter kan ha satt seg i kroppen. Ofte kan det være vanskelig å forstå symptomene som oppstår, og det kan føles som om man ikke har redskapene man trenger for å påvirke kroppen sin på en god måte. I psykomotorisk fysioterapi søker man etter å få en bedre forståelse for hva det er som skjer i kroppen sin, og bli bedre kjent med sine reaksjoner for på den måten å bli mer bevisst på hva som egentlig er våre ønsker, meninger, grenser og behov. Gjennom bevegelse, berøring og bevisstgjøring av egne reaksjoner søker man etter å finne ro, trygghet og fortrolighet i og med kroppen sin. For mer informasjon om behandlingsformen se denne korte videosnutten på YouTube