IMG_8261 (1).jpg

Psykomotorisk fysioterapi

Vi er stolte av å presentere et unikt tilbud. Vår fysioterapeut Kristine Stulen er under spesialisering i psykomotorisk fysioterapi og har under spesialiseringen avtale med Helfo og frikort tak 2. Det betyr at du kun betaler en egenandel på behandlingen. Ledige timer på dagtid- og kveldstid.  

Les om Kristine

Hva er psykomotorisk fysioterapi?

Psykomotorisk fysioterapi handler om bevisstgjøring og endringer av spenningstilstander i kroppen. Det retter fokus mot økt fortrolighet og kontakt med egen kropp. Livet vi lever og de erfaringene vi har med oss setter spor i kroppen. Vedvarende spenningsmønster kan over tid gi smerter i muskler og skjelett, eller andre plager som stress, bekymringer, konflikter eller traumatiske opplevelser kan virke inn på kroppen. Pusten vår og spenningene i kroppen endrer seg i takt med hvordan vi har det med oss selv. Dette fokuserer vi på i en psykomotorisk behandling. For mer utdypende informasjon om hva behandlingen går ut på kan dere se denne korte videosnutten på YouTube

Hvem er psykomotorisk fysioterapi aktuelt for? 

 • Deg med vedvarende smerter i muskel og skjelett
 • Deg med anspenthet, søvnplager, uro, bekymringer og økt stress
 • Deg med plager relatert til pust
 • Deg med angst, depresjon, spiseforstyrrelser eller som har opplevd traumatiske opplevelser
 • Deg med psykiske lidelser

Trenger jeg henvisning? 

Du trenger heller ikke henvisning, det betyr at du kan ta direkte kontakt med oss for å få hjelp. 

For utdypende informasjon se NFF sine hjemmesider

Ta kontakt på kristine@houseoffemme.no hvis du har spørsmål om behandlingen eller ønsker å bestille time. Du kan også benytte deg av kontaktskjemaet. 

Informasjon om priser finner du her. 

Hva kan oppnås i behandlingen?

En trygg og tillitsfull relasjon er en forutsetning for å lykkes.

 • Bli bedre kjent med kroppens reaksjoner og hva de gir uttrykk for.
 • Forståelse for kroppens forsvar og reaksjon på ytre og indre påkjenninger i livet.
 • Økt kontakt med egne behov og grenser.
 • Lære mer om sammenhengen mellom kropp, tanker og følelser.
 • En tett dialog med egen kropp i bevegelse åpner for å endre ivaretaking av egen helse. 
 • Kroppslig beredskap kan reduseres parallelt med at ressurser bevisstgjøres og frigjøres.

Timebooking

Dette skjemaet er kun en forespørsel. Du vil bli kontaktet av oss innen kort tid. Vi er også tilgjengelig på telefon 73 91 21 00

Sara (54): "Å bli møtt med en slik omsorg, profesjonalitet, forståelse og aksept betyr alt for oss pasienter som er i en vanskelig situasjon. Jeg følte meg trygg og ivaretatt fra første time❤️ Takk for at dere er der for oss kvinner! Kristine, Femme er veldig heldig som har deg på klinikken"

Psykomotorisk bevegelsesgruppe

Bevegelsesgruppen er en rolig treningstime hvor en har fokus på å få kontakt med egen kropp, avspenning og redusere stress. Vi arbeider med å være til stede i kroppen og kjenne på at spenninger slipper. Gjennom bevegelser med kroppen er målet at pusten skal få slippe fritt til. Mer info i påmeldingen under. 

psykomotorisk fysio (1).jpg

Påmelding

Psykomotorisk gruppe - bekkenbunnssmerter

Denne gruppen er spesielt tilrettelagt for deg med smerter i bekkenbunnen. Smerter i bekkenbunnen kan oppstå av flere ulike årsaker, og noen ganger er det økte spenninger i bekkenbunnen som gir plager.

Ofte ser vi at det økte spenningsmønsteret i bekkenbunnen henger sammen med spenningsmønsteret i resten av kroppen. Her vil vi fokusere på hele kroppen, men spesielt bekkenbunnen og områdene som ligger nært som rygg, bekken og hofte.

Det vil bli fokus på bevisstgjøring av spenningsmønteret ditt og få kontakt med egen kropp. Gjennom å bli kjent med spenningsmønsteret i resten av kroppen er målet at det skal bli enklere å arbeide med spenningene i bekkenbunnen. Vi arbeider med å være tilstede i kroppen gjennom bevegelser, redusere uhensiktsmessige spenninger, aktivere og slippe bekkenbunnen, samt avspenning. 

Gruppen passer for alle, uavhengig av livsfase. Smerter i bekkenbunnen kan ramme unge, gravide, småbarnsmødre, voksne og eldre kvinner.

Ta kontakt med kristine@houseoffemme.no dersom du har spørsmål omkring dette eller du tenker at dette kan være noe for deg. 

shutterstock_440651767 (1).jpg

Påmelding