IMG_5370 (1) (1).jpeg

Fødselsforberedende parkurs (3,5 timer)

Kurset har fokus på enkle øvelser du kan gjøre i tiden frem mot og i fødsel. Øvelser som gir deg en bedre kontakt med fødekroppen og som støtter din iboende fødekraft. Jordmor Dorte og doula Monica tilbyr et grundig, praktisk og konkret fødselsforberedende kurs for deg og en fødselspartner.

Dato og påmelding

En fødepartner kan være en god og viktig støtteperson i fødsel, på kurset lærer partner konkrete tips til hvordan den fødende kan støttes både før, under og etterpå. Dette kan være både en kjæreste, venn, mamma eller doula. Partner får konkrete tips til smertelindring og støtte som er nyttig i fødsel. 

Tiril (29): “Veldig bra kurs, som jeg vil anbefale andre. Nyttige tema og jeg likte hvordan kurset både hadde teori og praktiske øvelser. Jeg har født før, men lærte likevel mye nytt, som jeg skulle ønske jeg visste første gangen jeg fødte.“

Etter kurset har du:

  • Konkrete verktøy for å håndtere kraften i riene
  • Pusteteknikker for å bevare roen gjennom fødselen
  • Kunnskap om fødselens viktigste hormon: oksytocin
  • En bedre kontakt med fødekroppen din
  • Større trygghet og tillit til fødekroppen

Etter kurset vet du:

  • Hva du kan forvente i fødsel og hva som skjer med kroppen din
  • Hvilke gode fødestillinger du kan bruke til de ulike fasene i fødselen
  • Hvordan du kan bruke pusten som et verktøy
  • Hvilke rettigheter og valgmuligheter du har - for det er faktisk du som bestemmer over din kropp

Gjennom hele kurset har vi fokus på fødepartnerens viktige og støttende rolle i både graviditet og fødsel. Vi anbefaler at dere tar kurset i tredje trimester, men dere er velkommen også i andre trimester hvis det føles riktig for dere. Vi setter opp jevnlige kurs gjennom hele året. 

Kurset varer i ca. 3.5 timer med pause. Legg igjen notatboken hjemme og len deg tilbake. Etter kurset får du tilsendt en e-bok med alle teknikkene du har lært på kurset med bilder. 

Pris:

1499,-/par

Om kursholderne: 

Dorte har jobbet som jordmor i 20 år på føde- og barselavdelingen og er en av få jordmødre med unik kompetanse og erfaring innenfor ultralyd i svangerskapet. Hun har videreutdanning i akupunktur i graviditet, fødsel- og barseltiden, er kursleder for babymassasje og ammeveileder. I 2022 har hun tatt mastergrad i jordmorfag.

Dorte elsker å jobbe med gravide og dens partner, og ønsker å gi dere den kunnskapen dere trenger for å få en god og trygg fødselsopplevelse. 

Monica er utdannet sykepleier med 10 års bakgrunn fra føde- og barselavdeling på St. Olavs Hospital. Hun har videreutdanning i amming fra Oslo universitetssykehus og sertifisert IBCLC/laktasjonsspesialist. Hun studerer til å bli doula på den norske doulaskolen og har fokus på det normale, naturlige fødselsforløpet og at den fødende skal føle seg trygg, sett og få en fødsel og barseltid på hennes premisser. Hun er sertifisert NBO (newborn behavioral observation) som handler om å se det unike spedbarnet og samspillet mellom foreldre og baby. 

Monica brenner for at du skal få en god og trygg fødselsopplevelse og barseltid og at du skal få informasjonen som trengs for å ta egne valg som passer for deg. 

Både Monica og Dorte har kurs i spinning babies® og underviser ut fra forståelsen om bevegelighet og forberedelse av kroppen, for å tilrettelegge for et mer behagelig svangerskap, en optimal posisjon for babyen og enklest mulig fødsel. 

Dato og påmelding