IMG_5370 (1) (1).jpeg

Fødselsforberedende parkurs

Ønsker du å sitte i førersete i din egen fødsel og ta kontroll over egen fødselsopplevelse? Dette er kurset for deg som ønsker en større trygghet fram mot og i fødselen 

Dato og påmelding

Kurset har fokus på enkle øvelser du kan gjøre i tiden frem mot og i fødsel.  Øvelser som gir deg en bedre kontakt med fødekroppen din og som støtter din iboende fødekraft. Doulaene Monica og Anette tilbyr et grundig, praktisk og konkret fødselsforberedende kurs for deg og en fødselspartner. 

En fødepartner kan være en god og viktig støtteperson i fødsel, på kurset lærer partner konkrete tips til hvordan han/hun kan støtte fødekvinnen både før, under og etter fødsel. En fødepartner kan være både en kjæreste, venn, mamma eller doula. 

Etter kurset har du:

  • Verktøy for å håndtere kraften i riene
  • Pusteteknikker for å bevare roen gjennom fødselen
  • Kunnskap om fødselens viktigste hormon: Oksytocin
  • En bedre kontakt med fødekroppen din
  • Konkrete tips til en god ammestart

Etter kurset vet du:

  • Hva du kan forvente i fødsel og hva som skjer med kroppen din
  • Hvilke gode fødestillinger du kan bruke til de ulike fasene i fødselen
  • Hvordan du kan bruke pusten som et verktøy
  • Hvilke rettigheter og valgmuligheter du har 
  • Hva som skjer etter babyen er født og i “Den gyldne time”

Gjennom hele kurset har vi fokus på fødepartnerens viktige og støttende rolle i både graviditet og fødsel. Dere lærer både om akupressurpunkter og øvelser for å styrke og gjøre kroppen din smidig i svangerskap og fødsel. Vi anbefaler at dere tar kurset i tredje trimester, men dere er velkommen også i andre trimester hvis det føles riktig for dere. Vi setter opp jevnlige kurs gjennom hele året. 

Kurset varer i ca. 3 timer med pauser og avspenning.

Legg igjen notatboken hjemme og len deg tilbake. Etter kurset får du tilsendt en e-bok med alle teknikkene du har lært på kurset med bilder. 

Pris:

1499,- (pris for et par)

Påmelding

Om kursholderne:

Monica er utdannet sykepleier med videreutdanning i amming og sertifisert IBCLC (international board certified lactationconsultant) og NBO (newborn behavioral observation). Hun har jobbet på føde/barsel på St.Olav siden 2012 og som ammeveileder på House of Femme siden 2018. Vinteren 2022 startet hun på Doulaskolen. Hun er gift med Camilla og sammen har de to barn. Monica har to svært ulike fødselsopplevelser og mener at god forberedelse var mye av årsaken til drømmefødselen i 2021.

Anette har jobbet med undervisning i 7 år, og begynte på Doulaskolen i Oslo i februar 2021. Hun har tatt kurs innen blant annet Maya magemassasje, behandling av arr etter keisersnitt, gravidyoga og Spinning Babies®, og er programleder og skaper av podkasten «Graviditet, fødsel og tiden etterpå». Anette er gift med Ouren og mamma til lille Pippi som ble født inn i armene til pappaen sin, hjemme i stua på Jonsvatnet i november 2021. Både Anette og mannen hennes var enige om at det var en fantastisk opplevelse.

IMG_5314 (1).jpeg