_5D_8568 (1).jpg

Introduksjonskurs: Yoga som trening og terapi

For deg som er ny på yoga, har hatt en pause fra yogatreningen eller ønsker å gå i dybden på hvordan du skal tilpasse en gruppetime til egen dagsform og helsesituasjon. Med andre ord, denne helgen passer utmerket for nybegynneren og er en skikkelig vitamininnsprøytning for den erfarne. 

 

Lørdag

The basics, 10:00-12:30

Forfriskende lang yogatime med fokus på grunnpilarene i treningsformen. God tid til at du kan forstå og beherske metodene. Grundig veiledning slik at du som trenger å ta det litt roligere veiledes i å velge varianter som bidrar til dette, samtidig som du som er godt trent veiledes i å gjøre øvelsene tyngre eller mer utfordrende. Her er det plass og god tid til alle! Økten avsluttes med en lang avspenning i form av 35 min yoga nidra. 

Lunsj, 12:30-13:00 - ta med matpakke og drikke

Del 1, yoga som egenterapi, 13:00-15:30

Yoga er så mye mer en bare trening. Her finnes metoder som du kan bruke for å være en aktiv bidragsyter i din egen heling. På del 1 av egenterapien fokuserer vi på hvordan egenmassasje i form av posisjon og triggerpunkt med ball hjelper terapeutisk mot muskelplager. Fokusområder: Kjeve, hodebunn, nakke, skuldre, hofter, rygg, mage, knær og føtter

Søndag

Del 2, Yoga som egenterapi, 10:00-12:30

På denne økten går vi gjennom hele kroppen og ser på tilpasninger og teknikk. Du lærer hvordan du kan trene med skader for å bidra til heling, samt hvordan teknikk virker forebyggende. For å få en funksjonell kropp med minst mulig ubehag jobber vi med flere metoder som tøyning, styrke, teknikk og avspenning. Fokusområder: Håndledd, fordøyelse, rygg, nakke, skuldre, hofte, bekkenbunn, energinivå.

Lunsj, 12:30-13:00 - ta med matpakke og drikke

Pust og den mentale treningen - hvordan roe ned i en verden som har det travelt, 13:00-15:30

Trinn for trinn gjennomgang av grunnleggende pusteøvelser. Hva, hvordan og hvorfor er pusten en del av treningen. Hva skjer med nervesystemet vårt når vi manipulerer pusten, og hvorfor er det bra for oss. Mer om mental trening og meditasjon. De fine metodene for å trives i en travel verden.  Som en del av kurset får du tilgang til lydspor i avspenning og meditasjon som du kan bruke etter kurset er ferdig.

Kurset holdes av Hilde som har lang erfaring med yoga og yogaterapi. Hun er fagansvarlig for yoga på House of Femme. Mer om Hilde her.

Pris

Begge dagene 2500,-

Påmelding